flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розбійний напад на львів’янина зловмисники потрапили за грати на 14 та 15 років

17 березня 2023, 14:57

16 березня 2023 року в режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги адвокатів двох обвинувачених на вирок Шевченківського районного суду м. Львова від 13 липня 2022 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 187 КК України.

Вироком суду першої інстанції 2-х обвинувачених визнано винними у вчиненні розбійного нападу на потерпілого вдома та призначено зловмисникам покарання у виді 14 та 15 років років позбавлення волі з конфіскацією майна. Строк відбування покарання ними ухвалено рахувати з 8.09.2019 року. Задоволено повністю цивільний позов потерпілого. Стягнути з обох обвинувачених в рівних частках 11 199 грн відшкодування матеріальних збитків, а також по 100 тис. грн з кожного для відшкодування моральної шкоди.

Як йдеться у матеріалах справи, потерпілий дозволив переночувати обвинуваченим у себе вдома, з якими познайомився напередодні події, бо за їх словами, вони шукали роботу. Однак, 6 вересня 2019 року, коли потерпілий готував їжу на кухні, один із так-званих гостей наніс йому удар пляшкою по голові, а за кілька секунд вдарив ножем в шию. Потерпілий, ще намагався оборонятися, але до розбійного нападу приєднався ще й інший обвинувачений, і вони вдвох продовжували наносити йому удари кулаками та ножем по тілу.

Відтак, потерпілий втратив свідомість та впав, а коли прийшов до тями, заледве дійшов до сусідів, які викликали поліцію. Покидаючи місце злочину, обвинувачені викрали з квартири потерпілого належні йому речі: 3 мобільні телефони, ноутбук та газову колонку. Внаслідок розбійного нападу потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя та здоров’я, оскільки обвинувачені пошкодили йому життєво важливі органи. 

Розглянувши апеляційні скарги адвокатів на вирок Шевченківського районного суду м. Львова, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду вважає, що злочинні дії обвинувачених кваліфіковані вірно судом першої інстанції за ч. 4 ст. 187 КК України, оскільки своїми умисними діями вони, за попередньою змовою між собою, вчинили розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров`я потерпілого, заподіявши останньому тяжкі тілесні ушкодження.

Тому вирок відносно обох обвинувачених залишено без змін, апеляційні скарги адвокатів – без задоволення.

 

Читайте також: Нічого святого: апеляційний суд залишив без змін вирок 70-річному, який жорстоко вбив жінку та приховав сліди у «Снопківському» парку.