flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нічого святого: апеляційний суд залишив без змін вирок 70-річному, який жорстоко вбив жінку та приховав сліди у «Снопківському» парку

16 березня 2023, 09:30

15 березня 2023 року Львівський апеляційний суд у відкритому судовому засіданні розглянув апеляційну скаргу захисника обвинуваченого на вирок Сихівського районного суду Львівської області від 5 січня 2023 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України.

Коротко про обставини справи

6 листопада 2020 року на ґрунті особистих неприязних відносин, обвинувачений, наніс декілька ударів кухонним ножем в ділянку грудної клітки потерпілої, внаслідок цього остання померла на місці події. Щоб приховати сліди вчиненого злочину, він розчленував у ванні тіло потерпілої ножівкою для металу та склав його частини у поліетиленові пакети. Опісля виніс фрагменти останків потерпілої на територію парку «Снопківський» у Львові.

Вироком суду першої інстанції 70-річного уродженця с. Давидів Пустомитівського району, львів’янина, раніше несудимого визнано винним у вбивстві львів’янки та призначено остаточне покарання у виді 10 років позбавлення волі. Строк відбуття покарання рахувати з часу його фактичного затримання, тобто з 15 квітня 2021 року. Стягнути з обвинуваченого на користь держави 24 142 грн 93 коп. витрат на залучення експертів.

Цивільний позов сина потерпілої задоволено частково, призначено стягнути з обвинуваченого 8 240  грн матеріальної та 300 000 грн моральної шкоди, а також 7000 грн понесених витрат на правничу допомогу.

Цивільний позов доньки задоволено частково, призначено стягнути з обвинуваченого моральну шкоду у сумі 300 000 грн.

Розгляд апеляційної скарги

За результатами розгляду апеляційної скарги захисника, суд не вбачав правових підстав для виправдання обвинуваченого, докази щодо його вини у вчиненому злочині за ч.1 ст. 115 КК України є переконливими, об’єктивно відображають обставини події, перевірені з точки зору належності, допустимості та достовірності.

Тому колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила: вирок Сихівського районного суду Львівської області від 5 січня 2023 року залишити без змін, апеляційну скаргу захисника – без задоволення.

 

Фото: unian.ua.