flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без змін вирок жінці, яка в соцмережі «Facebook» виправдовувала збройну агресію проти України

10 березня 2023, 10:00

7 березня у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції Львівський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги прокурора та обвинуваченої на вирок Галицького районного суду м. Львова від 6 липня 2022 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України.

Відповідно до матеріалів справи, 43-річна франківчанка, перебуваючи на території РФ публікувала матеріали у соціальній мережі «Facebook», в яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію РФ проти України. Зокрема, впродовж  16.03.2022 – 5.04.2022, обвинувачена поширила 8 постів на власній сторінці у Facebook, підписаних на кшталт «золотые слова аж до слёз. До конца и до победы. Идите наши герои русские и чеченские солдаты. Бог Вам в помощь». Таким чином, особа виправдовувала та заперечувала збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії як внутрішнього громадянського конфлікту.

Вироком суду обвинувачену визнано винною за ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі без конфіскації майна. Строк відбування рахувати з дня приведення вироку до виконання. Стягнуто з неї в дохід держави витрати, пов`язані із залученням експерта для проведення судово-лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи мовлення, в розмірі 7550 грн 80 коп. Після набрання вироком законної сили речовий доказ у справі, а саме мобільний телефон марки «Xiomi Redmi» конфіскувати в дохід держави.

Колегія суддів судової палати  з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила: вирок Галицького районного суду м. Львова від 6 липня 2022 року залишити без змін, апеляційні скарги – без задоволення.

 

Фото: ukrinform.ua

 

Читайте також: Вирок щодо 40-річного чоловіка, який поширював комуністичну символіку в російській соцмережі залишено без змін.