flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний суд залишив під вартою обвинувачених, які підозрюються у вбивстві 3-х людей

17 січня 2023, 15:48

16 січня 2023 року в режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги двох обвинувачених на ухвалу Шевченківського районного суду міста Львова від 4 січня 2023 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до матеріалів справи, троє чоловіків обвинувачуються у вчиненні злочинів за ознаками, які передбачені ч.3 ст.27 - п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.27, ч.2 ст.15-п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.27-ч.2 ст.194, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Ухвалою Шевченківського районного суду міста Львова задоволено клопотання прокурора та застосовано відносно обвинувачених запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначенням розміру застави.

Не погоджуючись з ухвалою, двоє обвинувачених подали апеляційні скарги, в яких просили ухвалу суду першої інстанції скасувати та задоволити клопотання про зміну запобіжного заходу.

У судовому засіданні прокурор заперечив проти задоволення апеляційної скарги, оскільки апелянти обвинувачуються в особливо тяжкому злочині. Судовий розгляд у цьому кримінальному провадженні триває, тому сторона обвинувачення вважає, що ризики не зменшилися. Зокрема, існує ризик, що обвинувачені можуть переховуватися від суду, якщо до них застосувати менш м’який запобіжний захід.

Також він звернув увагу суду на самий злочин, в організації та в результаті виконання якого загинуло троє осіб та вчинено замах ще на 3-х людей. Тому вважає, що ухвала Шевченківського районного суду міста Львова від 4 січня 2023 року є законною та обґрунтованою.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила ухвалу суду першої інстанції залишити без змін, апеляційні скарги – без задоволення. Строк тримання обвинувачених під вартою встановлено на 60 діб з 4 січня до 4 березня 2023 року.

Читайте також: Суд не погодився з аргументами захисту про застосування домашнього арешту чоловікові, якому інкриміновано розбій.