flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не погодився з аргументами захисту про застосування домашнього арешту чоловікові, якому інкриміновано розбій

05 січня 2023, 16:07

5 січня 2023 року Львівський апеляційний суд розглянув у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу захисника в інтересах обвинуваченого на ухвалу Стрийського міськрайонного суду Львівської області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, за ознакою злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України.

Відповідно до матеріалів справи, 4 грудня 2020 приблизно об 11 год, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, обвинувачений таємно проник, через відчинені двері до будинку потерпілої. Жінка, повернувшись додому стала чинити опір обвинуваченому, виявивши його у своєму будинку. Під час сутички потерпіла впала на підлогу та отримала тілесні ушкодження. Відтак, обвинувачений скористався станом потерпілої, відкрито викрав з кишені халату грошові кошти у сумі 4000 грн і покинув місце події.

Ухвалою Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 26 грудня 2022 року задоволено клопотання прокурора та обрано обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23.02.2023 року включно.

Не погоджуючись з рішенням слідчого судді, захисник подав апеляційну скаргу, в якій просив ухвалу суду скасувати та постановити нову, якою застосувати до обвинуваченого запобіжний захід не пов`язаний із тримання під вартою у вигляді домашнього арешту. Прокурор заперечив проти задоволення апеляційної скарги, оскільки лише обраний запобіжний захід зможе забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду всебічно та об’єктивно встановила всі обставини справи, постановила рішення суду першої інстанції залишити без змін, а скаргу захисника – без задоволення.