flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти – правники завітали до Львівського апеляційного суду

22 квітня 2024, 11:29

18 квітня у Львівському апеляційному суді, за ініціативи викладачів Олександри РЕВЕР, Ірини НОВОСЯДЛО та Нелі ТЕРНОВСЬКОЇ, відбулась екскурсія для студентів ІІІ курсу спеціальності «Право» ВСП «Техніко – економічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка».

Під час екскурсії студенти спільно з викладачами ознайомились із організацією роботи та структурою Львівського апеляційного суду, дізнались про історію будівлі суду, побачили ретро-залу та зали судових засідань, де відправляється правосуддя, помилувалися унікальними вітражами, виготовленими у майстерні Станіслава-Габріеля Желенського у 1914 році.

Опісля, студенти мали змогу ознайомитись із здійсненням суддями апеляційного суду цивільного судочинства, взявши взяли участь у судових засіданнях у колегії під головуванням судді Тетяни Іванівни ПРИКОЛОТИ при розгляді цивільних справ про поновлення на роботі, стягнення боргу, усунення перешкод у користуванні та встановлення юридичного факту. 

Закінчилась зустріч жвавим обговоренням та спільним фото на пам’ять.

Майбутні правники подякували організаторам за екскурсію та висловили зацікавлення взяти також участь і в судових засіданнях розгляду кримінальних справ, щоб побачити на практиці процес судочинства.

Нагадаємо, екскурсії та візити до Львівського апеляційного суду стали вже традиційними. Також у стінах суду побували студенти ІІ курсу Львівського національного університету природокористуваня.

.