flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок засудженому на 15 років за вбивство жінки залишено без змін

10 квітня 2023, 12:28

5 квітня 2023 року в режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги обвинуваченого та захисника на вирок Шевченківського районного суду м. Львова від 24 жовтня 2022 року про обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні вбивства жінки та призначено остаточне покарання за сукупністю вироків у виді 15 років позбавлення волі.

Відповідно до матеріалів справи, 16 вересня 2014 року, львів’янин, перебуваючи у своїй квартирі, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, викликаних особистими стосунками з потерпілою, завдав множинні удари руками в голову потерпілої та в подальшому наніс їй молотком численні удари у ділянку знаходження життєво важливих органів у голову. Таким чином, завдав потерпілій численних тяжких тілесних ушкоджень, несумісних із життям.

Надалі, з метою приховання слідів злочину, зв`язав руки потерпілої білим ізоляційним дротом, а ноги білою шнурівкою та загорнув її тіло у покривало. Опісля повернення додому брата, обвинувачений разом із ним виніс з квартири до сміттєвого баку тіло потерпілої, загорнуте у покривало. Витягнувши із покривала тіло потерпілої, залишили його на місці.

Не погоджуючись із вироком суду обвинувачений та захисник подали апеляційні скарги, в яких просили скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати у зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримання.

Прокурор заперечив доводи апелянта, вважаючи вирок суду законним та обґрунтованим, оскільки незважаючи на заперечення обвинуваченим своєї вини, його винуватість у вчиненні інкримінованого злочину повністю і об`єктивно доводиться доказами, зібраними в ході досудового слідства та дослідженими судом першої інстанції.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити без задоволення апеляційні скарги, а вирок суду першої інстанції – без змін.