flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Інні Іваночко, яка підозрюється у державній зраді

14 березня 2023, 16:56

У вівторок, 14 березня 2023 року, у режимі відеоконференції у Львівському апеляційному суді розглянуто апеляційні скарги захисника та підозрюваної І. В. Іваночко на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 2 лютого 2023 року про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, за ознаками злочинів, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України.

Ухвалою суду першої інстанції продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваній, без альтернативи внесення застави до 2 квітня 2023 року.

Не погоджуючись із ухвалою захисник та підозрювана подали апеляційні скарги, вважаючи її незаконною та просили скасувати або застосувати інший запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

У судовому засіданні прокурор заперечив доводи апелянтів, оскільки стороною обвинувачення зафіксовано понад 22 епізоди інкримінованої злочинної діяльності підозрюваної з 2015 року до 22 лютого 2022 року щодо пропагандистської діяльності в Україні. Зокрема, надання допомоги іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 2 лютого 2023 року, якою продовжено строк тримання під вартою залишити без змін, апеляційні скарги підозрюваної та захисника – без задоволення.

 

Джерело фото: telegraf.in.ua.