flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЛКП «Зелений Львів» відшкодує майнову шкоду трьом автовласникам, внаслідок падіння сухостійного дерева у парку «Залізна Вода»

14 лютого 2023, 14:51

У понеділок, 13 лютого, у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу ЛКП «Зелений Львів» на рішення Сихівського районного суду м. Львова від 8 вересня 2022 року у справі за позовом 3-х автовласників до ЛКП «Зелений Львів», треті особи: Львівська міська рада, ДП «Парк Високий замок» ЛКП «Зелений Львів», Управління екології та природних ресурсів Департаменту містобудування ЛМР про відшкодування майнової шкоди.

Коротко про обставини справи

7 грудня 2020 року у Львові внаслідок падіння сухостійного дерева зі схилу парку «Залізна Вода» на паркувальний майданчик прибудинкової території багатоквартирного будинку, який межує з парком, та відгороджений від нього парканом з металевої сітки, було пошкоджено припарковані автомобілі марки «MERСEDES-BENZ E 220», «CITROEN C4 CACTUS» та «MERСEDES-BENZ B 170». Факт падіння дерева зафіксувала камера зовнішнього відеоспостереження, розташована на будинку, а також на місце події прибули співробітників поліції. Варто зазначити, що пошкоджені автомобілі були припарковані із дотриманням ПДР на паркувальному майданчику.

Позивачі звернулися до суду із позовом до ЛКП «Зелений Львів», у якому просили стягнути майнову шкоду із відповідача на користь автовласника «MERСEDES-BENZ E 220» у розмірі 457 360 грн, автовласниці «CITROEN C4 CACTUS» з – 411 762, 35 грн, автовласника «MERСEDES-BENZ B 170» – 48 875,59 грн. та понесені ними судові витрати.

Рішенням Сихівського районного суду м. Львова від 8 вересня 2022 року позов автовласника задоволено частково та призначено стягнути із ЛКП «Зелений Львів» майнову шкоду в розмірі 339 228 грн.

Позов автовласниці також задоволено частково та призначено стягнути із відповідача ЛКП майнову шкоду в розмірі 353 194 грн. 35 коп.

Третьому автовласнику позов задоволено. Стягнути із відповідача ЛКП майнову шкоду – 48 875 грн. 59 коп. Також стягнуто судові витрати, а додатковим рішенням погоджено витрати на професійну правничу допомогу.

Розгляд у суді апеляційної інстанції

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, всебічно дослідивши матеріали справи колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити апеляційну скаргу ЛКП «Зелений Львів»  без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

 

*Джерело фото: zaxid.net