flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний суд визнав протиправними дії медуніверситету щодо конкурсу на посаду завкафедри оториноларингології

12 серпня 2022, 11:30

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу позивача на рішення Личаківського районного суду міста Львова у справі за позовом до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького про визнання дій протиправними, скасування наказів, зобов`язання допустити до участі в конкурсному відборі, зобов`язання видати наказ.

Претендент на заміщення вакантної посади завідувача кафедри оториноларингології ЛНМУ імені Данила Галицького звернувся до суду з позовом до ВУЗу, ректора та Конкурсної комісії медуніверситету. В обґрунтуваннях своїх вимог посилався на те, що 30 грудня 2020 року подав заяву про участь у конкурсі та додав усі необхідні документи. Однак, 13 січня 2021 року наказом ректора ЛНМУ імені Данила Галицького йому відмовлено в участі у конкурсному відборі, через невідповідність поданих документів до вимог оголошеного конкурсу. Відтак, позивач вважав дії ректора та висновок конкурсної комісії протиправними, з огляду на те, що є доктором медичних наук, має вчене звання доцента та професора.

Рішенням Личаківського районного суду міста Львова від 3 листопада 2021 року в задоволенні позову до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ректора та Конкурсної комісії по відбору претендентів на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників ЛНМУ імені Данила Галицького було відмовлено.

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу позивача задовольнити частково: рішення Личаківського районного суду міста Львова скасувати та ухвалити нове, яким позов задовольнити частково.

Зокрема, визнано протиправними дії ректора ЛНМУ імені Данила Галицького, що виявилися у відмові допуску позивача до участі у конкурсі та у скасуванні наказом конкурсу на заміщення вакантної посади завідувача кафедри оториноларингології.

Дії конкурсної комісії та її висновок про невідповідність поданих на конкурс документів вимогам оголошеного конкурсу визнано протиправними, у решті позовних вимог відмовлено та стягнуто з ЛНМУ імені Данила Галицького на користь позивача судові витрати.

 

 

*Джерело фото: commons.wikimedia.org