flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив під вартою луганчанина, через бійку в Новояворівському закладі освіти

30 травня 2022, 14:01

27 травня 2022 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду розглянула у режимі відеоконференції апеляційну скаргу адвоката в інтересах підозрюваного, на ухвалу слідчого судді Яворівського районного суду Львівської області щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 7 травня 2022 року приблизно о 21 год 10 хв, Підозрюваний, перебуваючи у приміщенні загального коридору школи Новояворівського ЗЗСО 1-3 ступенів №1 під час словесного конфлікту, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин з Потерпілим, наніс йому один удар кулаком правої руки в ділянку шиї, внаслідок чого потерпілий втратив рівновагу та обличчям впав на бетонну підлогу.

Опісля, схопив Потерпілого за його ліву руку та потягнув за собою на сходову ділянку подвір`я школи, в результаті чого останній впав на ліву сторону обличчя до бетонного покриття сходів та отримав закриту черепно-мозкову травму та інші тяжкі тілесні ушкодження, які спричинили згодом смерть потерпілого.

Таким чином, чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Оскільки правопорушення належить до тяжких злочинів, і як підтвердив Прокурор у судовому засіданні суду апеляційної інстанції, підозрюваний раніше судимий у 5 злочинах, відтак, до нього застосовано обґрунтований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з утриманням у Державній установі «Львівська установа виконання покарань №19», без визначення розміру застави.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити апеляційну скаргу адвоката без задоволення, а ухвалу слідчого судді Яворівського районного суду Львівської області – без змін. Строк тримання під вартою підозрюваного визначено рахувати 60 днів, з моменту фактичного затримання та до 07 липня 2022року включно.