flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив в силі вирок щодо обвинувачених у контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах

24 листопада 2023, 15:02

23 листопада 2023 року розглянуто у режимі відеоконференції апеляційні скарги захисників двох обвинувачених на вирок Галицького районного суду міста Львова від 28 червня 2023 року у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 305, ч.2,3  ст. 307 КК України.

Обвинувачені діючи за попередньою змовою в групі з невстановленими досудовим розслідуванням особами, з метою власного незаконного збагачення, маючи єдиний умисел на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, перебуваючи за межами України, а саме у м. Амстердам, Нідерланди, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, незаконно придбали особливо небезпечні психотропні речовини в особливо великих розмірах, обіг яких заборонено - МДМА та ЛСД, які зберігали при собі з метою подальшого їх переміщення через митний кордон України.

Вироком Галицького районного суду міста Львова від 28 червня 2023 року обвинувачену К. визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна; обвинуваченого Ш. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2, ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України та призначено за ч.2 ст. 307 КК України - у вигляді шести років позбавлення волі з конфіскацією майна; за ч.3 ст. 307 КК України у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Згідно ч.1 ст.70 КК України, остаточно, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначено покарання – дев’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна. На підставі ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання за вироком Галицького районного суду міста Львова від 23 січня 2023 року більш суворим за даним вироком, остаточне покарання обвинуваченому Ш. визначено у виді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не погоджуючись із цим вироком захисники обвинувачених подали апеляційні скарги. Прокурор заперечив доводи апеляційних скарг, стверджуючи, що підстав для пом’якшення покарання немає, обвинувачені належні висновки не зробили. Призначені покарання є обґрунтованими та законними.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду вирішила, що суд першої інстанції правильно призначив покарання. Тому апеляційні скарги захисників обох засуджених залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.