flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся візит експертів Проєкту Ради Європи «Підтримка функціонування правосуддя в умовах війни та повоєнний період в Україні» до Львівського апеляційного суду

03 листопада 2023, 17:00

03 листопада 2023 року до Львівського апеляційного суду завітали експерти Проєкту Ради Європи «Підтримка функціонування правосуддя в умовах війни та повоєнний період в Україні. Візит відбувся за сприяння Верховного Суду. В рамках Проєкту експерти відвідали Київський, Вінницький, Одеський та Харківський апеляційні суди. Групою експертів до якої ввійшли Оксана Хотинська–Нор – доктор юридичних наук, професорка, завідувачка кафедри нотаріального, виконавчого процесу та адвокатури, прокуратури, судоустрою Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Нани Бакаянова – доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри організації судових, правоохоронних органів та адвокатури Національного університету «Одеська юридична академія» проводиться  комплексний аналіз впливу війни на доступ до правосуддя в Україні за затвердженою методологією.

Під час зустрічі судді Львівського апеляційного суду поділились нелегким досвідом здійснення правосуддя в умовах війни та яким чином впливає запровадження воєнного стану на доступ громадян до правосуддя.

Експерти отримали відповіді на запитання, що стосуються безпосередньо відправлення правосуддя в умовах війни, а самея6  чи виникали перешкоди здійснення правосуддя під впливом війни; щодо строків розгляду справ у судах під впливом війни; про середні строки розгляду цивільної справи залежно від її складності; які ключові причини ускладнення розгляду справ; щодо якості адвокатської діяльності при здійсненні представництва у цивільних справах під час війни.