flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок щодо 20-річних засуджених, які подавали неправдиві facebook-оголошення про продаж деревини і продуктів, залишено без змін

04 вересня 2023, 16:00

31 серпня 2023 року розглянуто у режимі відеоконференції апеляційні скарги двох обвинувачених на вирок Галицького районного суду міста Львова від 24 квітня 2023 року у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 190, ч.3 ст. 190 КК України.

Троє обвинувачених, за попередньою змовою, організували розміщення неправдивих оголошень про продаж деревини (дуб, граб, ясень, акація, бук) та продуктів харчування, перебуваючи в установі відбування покарань. Загалом вчинено 4 епізоди шахрайства. Зокрема, обвинувачені шляхом обману запевняли потерпілих у правдивості оголошень, відтак, отримували на картку кошти від потенційних покупців, які хотіли придбати дрова чи товари першої необхідності.

Вироком Галицького районного суду міста Львова від 24 квітня 2023 року 24-річного обвинуваченого  В. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 190, ч.3 ст. 190 КК України та призначено остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом часткового складання покарань, призначених цим вироком і вироком Галицького районного суду м.Львова від 15.09.2022, у виді 6 р. та 6 міс. позбавлення волі.

Також 23-річного обвинуваченого К. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України та призначено остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом часткового складання покарань, призначених цим вироком і вироком Галицького районного суду м.Львова від 16.11.2022, у виді 9 р. та 9 міс. позбавлення волі.

Визнано винним, і 25-річного обвинуваченого Д., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України, та призначено остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом часткового складання покарань, призначених цим вироком і вироком Миколаївського районного суду Львівської області від 21.07.2022, у виді 4 р. та 3 міс. позбавлення волі.

Не погоджуючись із цим вироком обвинувачені Д. та К. подали апеляційну скаргу. Прокурор заперечив доводи апелянтів, що підстав зменшення покарання немає, обвинувачені належні висновки не зробили. Призначені покарання є обґрунтованими та законними.

Якщо засуджені після постановлення вироку, але до повного відбуття покарання вчинили два або більше кримінальних правопорушень, суд призначає покарання за ці нові кримінальні правопорушення за правилами, передбаченими у статті 70 КК України, а потім до остаточного покарання, призначеного за сукупністю кримінальних правопорушень, повністю чи частково приєднує невідбуту частину покарання за попереднім вироком у межах, встановлених у частині другій цієї статті.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду вважає, що суд першої інстанції правильно призначив покарання. Тому апеляційні скарги двох засуджених залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

 

Джерело фото: brovary.net.ua