flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без змін ухвалу щодо запобіжного заходу обвинуваченим, які підозрюються у вбивстві 3-х осіб

28 квітня 2023, 15:30

26 квітня 2023 року в режимі відеоконференції розглянуто апеляційну скаргу обвинуваченого та захисника іншого фігуранта справи на ухвалу Шевченківського районного суду м. Львова від 10 квітня 2023 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ухвалою Шевченківського районного суду міста Львова продовжено щодо 3-х обвинувачених запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави до 8 червня 2023 року.

Не погоджуючись із цією ухвалою, двоє обвинувачених подали апеляційні скарги, в яких просили ухвалу суду першої інстанції скасувати та задоволити клопотання про зміну запобіжного заходу.

У своїй апеляційній скарзі один із обвинувачених просив оскаржувану ухвалу скасувати та постановити нову, якою змінити йому запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт за місцем проживання або ж на заставу. На його переконання, пред’явлене обвинувачення не містить ознак злочину, і ґрунтується лише на припущеннях і домислах.

Захисниця іншого фігуранта справи просила в апеляційній скарзі скасувати ухвалу місцевого суду та постановити нову, якою змінити запобіжний захід обвинуваченому з тримання під вартою на особисте зобов’язання, поклавши на нього відповідні обов’язки, передбачені КПК України.

У судовому засіданні прокурор заперечив проти задоволення апеляційних скарг, оскільки особи обвинувачуються в особливо тяжкому злочині, вбивстві 3-х осіб, і ризики переховування від суду існують досі.

Відтак, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила: ухвалу Шевченківського районного суду м. Львова від 10 квітня 2023 року щодо двох обвинувачених – залишити без змін, апеляційні скарги – без задоволення. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, троє чоловіків обвинувачуються у вчиненні злочинів за ознаками, які передбачені ч.3 ст.27 - п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.27, ч.2 ст.15-п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.27-ч.2 ст.194, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.