flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 років позбавлення волі за вбивство чоловіка сусідом у його помешканні

29 березня 2023, 11:30

28 березня 2023 року у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченого на вирок Жидачівського районного суду Львівської області від 11 січня 2023 року у кримінальному провадженні про обвинувачення жителя Ходорова у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 185 КК України.

Обставини справи

Опівночі, 9 листопада 2021 року, 29-річний ходорівчанин перебуваючи у житловому будинку 64-річного сусіда, на ґрунті особистих неприязних відносин наніс останньому численні удари руками в ділянку голови, шиї, спини та тулубу. Після цього знайшов у помешканні потерпілого пневматичну гвинтівку, за допомогою якої продовжив наносити йому численні удари на різних ділянках тіла. Внаслідок отриманих тяжких тілесних ушкоджень сусід помер на місці події.

Цим злочинне діяння не завершилось, обвинувачений, після вчиненого вбивства сусіда, таємно викрав таке майно: мобільний телефон, банківську картку та посвідчення водія.

Наступного дня обвинувачений повернувся на місце злочину та викрав з будинку побутову техніку та інше майно з прибудинкової території, завдавши своїми діями матеріальну шкоду на загальну суму 9399 грн 67 коп.

Вироком Жидачівського районного суду Львівської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.115, ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 та ч.3 ст.357 КК України та призначено йому остаточне покарання у виді 13-ти років 6-ти місяців позбавлення волі.

Розгляд апеляційної скарги

Не погоджуючись із вироком суду захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати вирок суду першої інстанції та направити справу на новий розгляд. Прокурор заперечив доводи апелянта, вважаючи вирок суду першої інстанції законним та обґрунтованим, а доводи апелянта надуманими й такими, що спростовуються наявними доказами у справі.  

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити без задоволення апеляційну скаргу, а вирок суду першої інстанції – без змін.