flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без змін вирок щодо обвинуваченого за вчинення крадіжки

20 червня 2024, 12:22

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника обвинуваченого С. на вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України

Обставини справи

Обвинувачений С. визнаний винним у тому, що він знаходячись в приміщенні торгового залу мінімаркету, проходячи повз стелажі з виставленою на продаж продукцією, вирішив умисно, таємно, повторно викрасти продукти харчування. Реалізуючи свій протиправний намір обвинувачений С., усвідомлював суспільно-небезпечний характер своїх злочинних дій, які посягають на чужу власність, передбачав їх суспільно – небезпечні наслідки у вигляді спричинення майнової шкоди власнику майна і бажав їх настання, діяв з прямим умислом та корисливим мотивом, з метою особистого збагачення за рахунок чужого майна, тим самим він  умисно, таємно, повторно, в умовах воєнного стану, шляхом вільного доступу вчинив кримінальне правопорушення – крадіжку чужого майна.

Вироком Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області обвинуваченого С. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, та призначено йому покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі.

 Розгляд апеляційної скарги

Не погоджуючись з вироком Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області захисник обвинуваченого С. подав апеляційну скаргу, в якій просить вирок суду змінити, пом’якшити призначене покарання та звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням. В мотивах апеляційної скарги захисник, не оспорюючи фактичні обставини справи, покликається на те, що суд першої інстанції не в повному обсязі врахував дані про особу обвинуваченого С., який повністю визнав свою вину та частково відшкодував заподіяну шкоду. Враховуючи наведене, а також наявність пом’якшуючих обставин у виді щирого каяття та активного сприяння розкриттю злочину, вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без реального відбування покарання, а оскаржуваний вирок є надто суворим відносно останнього.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила: апеляційну скаргу захисника  залишити без задоволення, а вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області відносно засудженого С. – залишити без змін.

Таке своє рішення колегія суддів мотивувала тим, що висновок суду про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні визначеного у вироці злочину відповідає фактичним обставинам справи, підтверджується зібраними у справі та перевіреними в судовому засіданні доказами і є обґрунтованим, що в апеляційній скарзі захисника не оспорюється. Покарання обвинуваченому призначене з дотриманням вимог закону, у межах встановлених в санкції статті, та є необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів, а тому підстав для зміни вироку немає.