flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення митного контролю України, у чоловіка конфіскують автобус в дохід держави

11 травня 2022, 15:00

Сьогодні, 11 травня, у Львівському апеляційному суді розглянуто справу про адміністративні правопорушення за апеляційною скаргою захисника на постанову судді Галицького районного суду м. Львова щодо скоєного правопорушення за ч. 6 ст. 481 Митного кодексу України.

Відповідно до матеріалів справи, суд першої інстанції встановив, що 26 січня 2022 року о 9 год 40 хв. в пункт пропуску «Шегині» митного поста «Мостиська» Львівської митниці прибув рейсовий автобус марки «VAN HOOL» під керуванням чоловіка, який прямував з Республіки Польща до України.

Під час здійснення митного контролю транспортного засобу в автоматизованій системі митного оформлення «Інспектор» спрацювала автоматизована система аналізу та управління ризиками, яка виявила можливе переміщення з порушенням законодавства. Зокрема, рейсовий автобус був ввезений ще 28 грудня 2020 року на митну територію України в режимі «тимчасове ввезення до 20 днів». Згодом, 24 червня 2021 року чоловік надав документи, які підтверджували, що транспортний засіб перебував на ремонті та повідомив про це митницю. Водночас, транспортний засіб використовувався ним для внутрішніх перевезень пасажирів на митній території України.

Відтак, за перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів, постановою Галицького районного суду м. Львова від 29 березня 2022 року, чоловіка визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 Митного кодексу України та накладено стягнення – конфіскацію транспортного засобу в дохід держави.

Врахувавши усі матеріали справи та доводи сторін, Львівський апеляційний суд постановив залишити апеляційну скаргу захисника правопорушника без задоволення, а постанову першої інстанції без змін.