flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз: «Апеляційні скарги захисників А. Павелка щодо відсторонення від посади та тримання під вартою залишено без задоволення»

05 вересня 2023, 18:00

ПРЕС-РЕЛІЗ

«Апеляційні скарги захисників А. Павелка щодо відсторонення від посади та тримання під вартою залишено без задоволення»

У понеділок, 4 вересня 2023 року, в режимі відеоконференції, у відкритому судовому засіданні розглянуто подані апеляційні скарги захисників, в інтересах А. В. Павелка, який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачений ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 КК України.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 11 серпня 2023 року продовжено відносно підозрюваного строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб до 9 жовтня 2023 року. Також ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 2 серпня 2023 року підозрюваного відсторонено від посади президента Української асоціації футболу до 2 жовтня 2023 року.

Не погоджуючись із зазначеними ухвалами захисники підозрюваного подали апеляційні скарги. Зокрема, просили застосувати більш м’який запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, а ухвалу про відсторонення від посади скасувати.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила ухвали, якими залишила без задоволення апеляційні скарги захисників, відтак, ухвали слідчих суддів суду першої інстанції залишено без змін.

Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ

Львівського апеляційного суду

Ольга Мельник