flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив волі чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство відносно колишньої дружини

27 лютого 2024, 10:13

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника обвинуваченого Б. на вирок Стрийського міськрайонного суду Львівської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України.

Обставини справи

Обвинувачений Б. умисно та безпричинно, протягом певного періоду  часу, перебуваючи за місцем проживання систематично вчиняв відносно колишньої дружини Б. психологічне насильство, яке виразилось у словесних образах, висловлюваннях нецензурною лайкою в її бік, приниженні та спричинило загальну слабкість та порушення психічного стану, що призвело до вираженого астено - депресивного синдрому потерпілої, тобто захворювання, що характеризується втомою, дратівливістю слабкістю, надмірним виснаженням і повільним відновленням психічних процесів, втратою працездатності. Таким чином, обвинувачений Б. вчинив домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо колишнього подружжя, що призвело до психологічних страждань, розладів здоров’я та погіршення якості життя потерпілої особи, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ст. 126-1 КК України.

Вироком Стрийського міськрайонного суду Львівської області обвинуваченого Б. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України, та призначено йому покарання у виді 1 / одного року 6 / шести місяців позбавлення волі.

 Розгляд апеляційної скарги

Не погоджуючись з вироком Стрийського міськрайонного суду Львівської області захисник обвинуваченого Б. подала апеляційну скаргу, в якій просить оскаржуваний вирок скасувати та закрити провадження у даній справі за недоведеністю поза розумним сумнівом. Вважає вирок суду незаконним, необґрунтованим та необ’єктивним. На думку апелянта, суд неправильно встановив фактичні обставини справи та не надав належної оцінки всім доказам.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила: апеляційну скаргу захисника  залишити без задоволення, а вирок Стрийського міськрайонного суду Львівської області відносно засудженого Б. – залишити без змін.