flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сім років позбавлення волі - таке покарання жінці за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень неповнолітній

23 лютого 2024, 10:40

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисників обвинуваченої С. на вирок Сокальського районного суду Львівської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 121, ч. 2 ст. 146 КК України.

Обставини справи

Обвинувачена С., під вигаданим приводом, із застосуванням психологічного навіювання, увійшовши в довіру до малолітньої К., 2008 року народження, спонукала її прослідувати до належної своїй матері квартири, з метою подальшого незаконного позбавлення волі, та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у зв’язку з прихованим неприязним ставленням до неї. Обвинувачена С. усвідомлюючи свою перевагу у фізичному розвитку, маючи умисел на позбавлення волі К., розуміючи характер своїх протиправних дій, за допомогою мотузки зв’язала руки малолітньої К., та за допомогою клейкої стрічки зв’язала їй ноги і закрила рот, унеможлививши потерпілу викликати допомогу, та в подальшому незаконно утримувала її в закритому приміщенні. Також на грунті особистої образи , маючи умисел на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень , та заподіяння особливого нестерпного фізичного болю , обвинувачена С. перебуваючи в приміщенні з потерпілою К. періодично наносила численні удари своїми руками та ногами , а також   дерев’яною табуреткою і металевим молотком, в різні частини голови та тіла потерпілій, спричинивши їй особливо тяжкі страждання, нестерпну фізичну біль, мучення, що відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Вироком Сокальського районного суду Львівської області обвинувачену С. засуджено за ч.2 ст. 121, ч. 2 ст. 146 КК України до семи років позбавлення волі.

 Розгляд апеляційної скарги

Не погоджуючись із призначених покаранням судом першої інстанції, вирок оскаржив захисник обвинуваченої С.. В апеляційній скарзі просить змінити вирок Сокальського районного суду Львівської області у зв’язку із тяжкістю призначеного покарання та призначити обвинуваченій С. більш м’якше покарання, застосувавши ст.69 КК України. В обґрунтування доводів апеляційної скарги захисник вказує, що обвинувачена С. вину свою визнала, однак більшу половину того, що тоді відбулося вона не пам’ятає, тому не могла розповісти про не в судовому засіданні. Проте незважаючи на це, обвинувачена щиро розкаялася у вчиненому, попросила вибачення у потерпілої, вказала, що не хотіла щоб так сталося.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила: апеляційну скаргу захисника  залишити без задоволення, а вирок Сокальського районного суду Львівської області відносно засудженої С. – залишити без змін.