flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Першокурсники кафедри права ЛНУВМБ імені С. З Ґжицького завітали до апеляційному суду

30 травня 2023, 17:51

30 травня у Львівському апеляційному суді, за ініціативи помічника судді, старшого викладача, к.ю.н. Олега Павловича Винарчика, відбулась екскурсія для студентів першого курсу, факультету розвитку та здоров’я, кафедри права, спеціальності «Право» Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З Ґжицького.

Під час екскурсії студенти спільно викладачами кафедри – доценткою, к.е.н. Юлією Андріївною Коверко та доценткою, докторкою філософії Ольгою Ігорівною Капітан дізналися про історію Львівського апеляційного суду та сучасний розвиток судочинства, побачили ретро-залу та інші зали судових засідань, де відправляється правосуддя, помилувалися 4-ма унікальними вітражами, виготовленими у майстерні Станіслава-Габріеля Желенського у 1914 році.

Про роботу суду апеляційної інстанції та розгляд справ розповів суддя-спікер, заступник голови Львівського апеляційного суду Роман Павлович Цяцяк, який зосередив увагу студентів на основних особливостях роботи апеляційного суду та наголосив на важливості Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Також наочно продемонстрував атрибути судді – знак та мантію, як обов’язкові символи судової влади.

Майбутні правники подякували судді та організаторам за екскурсію та висловили зацікавлення взяти також участь і в судових засіданнях, щоб побачити на практиці процес судочинства.

Нагадаємо, екскурсії та візити до Львівського апеляційного суду стали вже традиційними. Так, нещодавно у стінах суду побували учні ліцею №37 ЛМР, студенти Львівського торговельного-економічного університету, відокремленого структурного підрозділу «Львівський поліграфічний фаховий коледж Української академії друкарства».

 

Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ

Львівського апеляційного суду

Ольга Мельник