flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти Львівського поліграфічного фахового коледжу УАД відвідали Львівський апеляційний суд

11 травня 2023, 12:00

10 травня у Львівському апеляційному суді відбулась екскурсія для студентів відокремленого структурного підрозділу «Львівський поліграфічний фаховий коледж Української академії друкарства».

Студенти спільно з викладачем правознавства Олексієм Анатолійовичем Мировським побачили ретро-залу Львівського апеляційного суду, ознайомилися з архівними справами 1946-1950 років, помилувалися 4-ма унікальними вітражами, виготовленими у майстерні Станіслава-Габріеля Желенського у 1914 році.

Про роботу суду апеляційної інстанції та розгляд справ розповів суддя Львівського апеляційного суду Роман Васильович Савуляк. Він зосередив увагу учасників на сучасному стані роботи суду та наголосив на важливості Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

 Опісля дискусії зі суддею цивільної палати, студенти брали участь у двох судових засіданнях із розгляду цивільних та кримінальних справ. Перше відбулось в режимі відеоконференції під головуванням судді Романа Павловича Цяцяка про скасування реєстрації права власності на магазин.

Також студенти ознайомилися з кримінальним судочинством, зокрема, відвідали справу під головуванням Ірини Володимирівни Партики, яка стосувалась дорожньо-транспортної пригоди, порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

 

Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ

Львівського апеляційного суду

Ольга Мельник